Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanulóink munkái, beszámolói

 Horvátországban táboroztunk

A tábort Szalai István hitoktató úr szervezte, melyen a betlehemesek vehettek részt. Sok település jelentkezett a versenyre, a legtöbb csapat külföldön élő magyarokból állt. Mi 1. helyezést értünk el ruzsaiakkal és öttömösiekkel szövetkezve. Július 30-án indultunk hosszú utunkra különjáratos busszal, amelyen 2 határon túli magyar csapat és mi utaztunk. Iskolánkat Kiss Evelin és én képviseltük. Szállásunkra, Baska Vodára, másnap értünk oda, ahol kellemes, napos időjárás fogadott bennünket. Már az első napon sor került a horvát tenger „felfedezésére”, majd mindennap más-más városban és annak tengerpartján jártunk, fürödhettünk, köztük: Makarskaban, Omisban, Baska Vodaban, Splitben, Dubrovnikban… stb. Minden város különböző nevezetességekre lehet büszke: pl.: Dubrovnik: lépcsős utcáira, nevezetes várára ; Omis: gyönyörű tengerpartjára, hegyen lévő kalózvárára, amelyet meg is másztunk; Makarska: nagy bevásárló negyedére; Split: Diocletianus császár palotájának rekonstrukciójára, ahol kicsit visszamehettünk az időben és találkozhattunk a császárral és a császárnéval. Csodálattal néztük az utcákon a pálmafákat, a narancsfákat, az olajfaligeteket. Természetesen mindennap élményekkel teli gazdag napot zárhattunk le egy „tábortűzzel”, ami igazából közösségkovácsoló játékokkal volt tele és a jelenlévő települések többnyire zenés műsorával. A hazaérkezés napján, augusztus 6-án szomorúan indultunk haza. Sok baráttal és élményekkel gazdagodtunk, és reméljük, hogy jövőre is eljuthatunk Horvátország gyönyörű tengerpartjára.

 

horvatorszag.jpg

 

Pusztamérges, 2013. augusztus 27.

Ótott- Kovács Dóra

Kézilabda tábor

Július 22 július 27. között Zánkán került sor a kézilabda táborra, amely az Új Nemzedék Központban volt. Pusztamérgesből tíz lány indult Feri bácsi kíséretével a táborhelyre. Hosszú és fárasztó utazás során végre megérkeztünk és elfoglalhattuk a szálláshelyünket. A szállás egy nagyon szép helyen, a Balaton partjához közel, egy domboldalon található meg . Rajtunk kívül sok más gyerek társaságát is élvezhettük. Reggel és délután a Balaton- parton kemény strandkézi edzésen vehettünk részt. A mindennapi edzések mellett pihenésre és fürdésre is sort kerítettünk. A vacsora után minden nap színes programok, előadások vártak ránk a főtéren. Minden este fáradtan feküdtünk le, de reggel már újult erővel folytathattuk az edzéseket. Az utolsó napokba mérkőzésekre is jutott idő. Mivel mindenki most ismerkedett meg a strandkézilabda rejtelmeivel, jókedvvel játszhattuk végig a meccseket. A mérkőzések végén díjkiosztás volt, ahol a pusztamérgesi csapatból Jáger Boglárkát jutalmazták meg. A nap végén táborzáráson vettünk részt, ami discoval folytatódott. Másnap reggel még indulás előtt fürödtünk egyet a Balatonban. Ezen az egy héten nagyon sok élménnyel, edzéstechnikával és sok új baráttal gazdagodtunk.

Köszönjük az edzőnknek, Hári Ferencnek, hogy fáradságos munkájával lehetővé tette számunkra ezt a táborozást. Reméljük, hogy jövőre is lesz alkalmunk ilyen programon részt venni.


Pusztamérges, 2013. aug. 27.

  Kiss Evelin

 ZÁNKAI KÉZMŰVES TÁBOR

 

   Iskolánk egy pályázat segítségével (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0043 Alkotó Kézműves Palánták Projekt) az intézmény jó tanulóinak adott egy lehetőséget, hogy elmehessenek ebbe a jutalomtáborba. A tábor Zánkán volt. Július 7-én indultunk, és július 12-ig tartott a tábor.
     Ezen a rendezvényen még 4 település vett részt: Dóc, Öttömös, Kömpöc, Harkakötöny. Minden percünk meg volt szervezve. Különböző logikai játékokat próbálhattunk ki, lehetőségünk volt szőni, gyöngyöt fűztünk, agyagtárgyakat készítettünk, sőt még bőrből készült tolltartót is csináltunk. Naponta egy-két kézműves foglalkozás volt. Délután lehetőségünk nyílt fürdeni a Balatonban, sőt egyik nap elmehettünk hajókázni is. Esténként a vacsora utáni programokat más és más település pedagógusai szervezték. Volt esti túra a környéken  vegyes csapattal, így jobban megismerhettük egymást . Karaokeversenyen megcsillogtathattuk hangunkat, esti akadályversenyen ahol egy jót sportolhattunk, a vicces vetélkedőn jókat kuncogtunk, végül de nem utolsó sorban az utolsó nap DISCO .

   Fájó szívvel, de sok-sok élménnyel tértünk haza. Fantasztikus élményeket éltünk át.

 

Pusztamérges, 2013. augusztus 27.

Horváth Dóra

 

 

 
 


Utolsó képidőjárás


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 621725
Hónap: 2842
Nap: 57